Mormor

I måndags var jag och barnen hos Josefin och co och åt frukost. Barnen dom busade. Mest William och Jesper. Wilda hon fick klara sig själv tyckte dom..haha. Killarna hade inte ens tid att äta lunch. Dom slängde i sig lite bara sen iväg igen. Wilda hon åt ju mer än vad dom två gjorde tillsammans. Så underbart att hennes ätande äntligen släppt. Nu äter hon frukost, lunch och middag.
Åkte hem vid två för att hämta Danne på jobbet. Hem och göra ett kläbyte sen iväg på påska middag hos svärmor. Blev underbar varm rökt lax..muma!! Nu blev Anna avis haha! Sen glass och fruktsallad till efterrätt. Fast jag hoppade efterrätten för var så mätt. Skrev ut våra kryssnings biljetter när vi ändå var där. Fan de närmar sig nu...JIPPY!! Bikini handling panik snart dock...
Skulle sen åkt till min mormor på tisdag eftermiddag med barnen, mamma och Urban. Men fick köra redan måndag kväll för Urban var tvungen att börja jobba torsdag kväll redan. I och med att de är typ 50mil dit så kände vi att vi fick köra tidigare för att vi skulle hinna var där nått överhuvudtaget. Så dom hämtade oss vid åtta på måndag kväll i husbilen. Helt underbart att åka husbil istället för vanlig bil. Satte på film till William så han hade nått att göra. Tyvärr så blev vägarna så dåliga så fick stanna i Ljungby och köra vidare på morgonen sen. Man vill ju inte riskera nått. Min mormor blev överlycklig. Första gången hon fick se Wilda. Gud vad hon längtat!
Vi blev härligt bortskämda med god mat och uppassning. Jag och mamma var iväg och tränade på onsdagen. Roligt att träna på ett annat ställe än de man brukar. Har ju inte tränat arobic på evigheter känns de som pgr av mina knän. Så hade extra att ge.

Vi körde sen hem på torsdag morgon. Stannade och åt lite lunch på vägen. William han läste lite böcker och lekte med lite lera. Wilda hon sov och kollade böcker. Ännu en gång vilken lyx de är asså!! Underbart för barnen och mig. Jag hann till och med kolla en hel film på vägen hem. Väl hemma i skåne igen så mötes man av vår väder. Så fick ju gå en runda med barnen. Bar sög in den härliga luften.

Vid tio kom Danne hem och de blev mys pys i soffan. Några dagar ifrån varann gör susen för fårhållandet..


Idag har de inte varit för mycket aktivitet. Åkte och tränade i morse dock. Gudar vad duktigt av mig ;) Träffade dock Linda på knutpunkten först. Lämnade en flaska filandia till henne som hon skulle ge Kim. Han har nämligen fått nytt jobb. Så blev en grattis till nya jobbet flaska. Så kan han fira med en rejäl grogg ikväll :)


Nu är de snart slutet på let´s dance så får koncentrera mig på de. HEJA TINA!! Första gången jag ser de denna säsongen.

Trevlig kväll!! Pussar

image29


Hmm..

Undrar man lite smått när någon kramar en som inte brukar göra de? Hmm...

Blir man lycklig när en summa pengar dimper ner på ens konto? Hmm...
(En summa som bara gör ett pit stopp för att sen dra vidare till de så kallade fonder)

Blir man glad av att veta att de snart är städat hemma? Hmm...
(När man måste göra de själv)

Nått jag blir glad över är när reklamen hamnar på hall golvet :) som den nyss gjorde.

KÄRLEKEN DEN FLÖDAR

image28


Påskafton

Firar man påsk nu förtiden?
William och dom hade påskfest på dagis i torsdags. Roligt för dom. Fick måla William i ansiktet men inget mer. Men han tror nu att man ska rita sig i huvudet. Så får gå och tvätta honom varje gång han fått tag på en penna. Mamma ita (rita) och så pekar han på kinden..haha.
Dom skulle rulla ägg. Vem som kunde få sitt ägg att rulla längst. William hade kastat iväg sitt. Ingen rullning där inte. När dom skulle äta påsklunch så hade dom ätit vid lång bord. William hade hamnat vid den manliga förskoleläraren, han brukar annars sitta vid en annan. Så han tänkte väl att han skulle försöka testa honom lite. Så upp med fötterna på bordet och sitta bak och fram. Men hon som i vanliga fall sitter vid hans bord såg honom och sa till. Då blev han tydligen helt paff att hon såg honom. Haha dom e små ögon tjänare dom små liven.
Var så fint väder i torsdag så vi packade ner lite picknic. Så körde vi ut till råå ängar efter vi hämtat William. Gungade och lekte. Sen satt de fint med mackor och te. Satt och kollade ut över sundet. Sååå vackert. Man ser till och med öresundsbron.

Har faktiskt inte hänt så mycket. De vanliga bara. Fast var faktiskt och träffade Josefin i onsdags. Vi käkade lite lunch på knutpunkten innan hon skulle vidare till malmö. Trevligt trevligt!
Wilda hon går med än vad hon kryper nu. :) Köpte skor till henne men hon har inte riktigt fått kontroll på de där att gå me skor. De dröjer nog ett tag. Men bra att ha när hon åker vagn.


Påskafton idag..hmm!! Ingen speciellt som händer. Danne han jobbar hela dagen. Tror jag och barnen ger oss ut på en promenix sen. Tar nog den i riktning bort mot Annika så passar vi på att gå upp och hälsa på :)

Känns som jag varit uppe i en evighet så är klockan bara fem i nio...blää!! Får ta och diska upp frukosten nu och ta fram lunchen...muma lax idag!!


Jo en sak till. I torsdags var jag helt säker på att hela världen bestod av bara nötter... fan folk e ju mer pantade än vad jag trodde. Ingen som har en hjärna som kan anvädas till nått viktigt.. Tydligen inte!!


När vi hade byggt koja under vardagsrums bordet..

image27


SNÖ

Haha igår skrev man om vår och idag skriver man om snö... Vad ska man säga?!

Full rulle hela dagen idag. Började med vv imorse som gick dåligt även denna vecka +0,3. Jaja jag kände motivation i morse och gör de fortfarande så får hoppas de håller i sig. Så att de bara är en svaka jag varit nere i. Efter vv var de direkt till träningen. Hade bokat tid så jag kunde få ett nytt program i gymet. Var jag halvt deprimerad när jag åkte från vv så blev de mycket bättre när jag kom till träningen. Jag och Linda (min gym instruktör som lägger upp mina program) la upp ett 6 veckors schema med sten hård träning. Allt för att bikinin ska sitta så bra som möjligt ;)  Fan bara sex veckor tills vi åker, JIPPY! Fick dock lägga upp så att mina knän får den träning de behöver. Fortfarande känner jag ju av dom så stepen får vänta. Snyft jag som älskar träna step. De blir iaf två dagar i gymet, en dag boxning och så två dagar spinning i veckan. Spinningen ska jag försöka köra dom här sex veckorna. FÖRSÖKA!!! Tycker de är så tråkigt. Men för att få konditionen så får jag offra mig lite.
Efter träningen så bar de av hemåt och lunch. Båda barnen somnade dock som stockar så fick äta själv. Men till sist fick jag väcka dom för de var ju iväg till öppna förskolan. De är toppen att vara där. Barnen har verkligen roligt och får springa av sig. Själv får man en kopp kaffe och kan slappna av lite. William började kolla efter Maja så fort vi kom dit..naawww. Men hon hade inte kommit än, men dök upp en liten stund senare.
Nu på kvällen började snön lägga sig. Ojoj vad de blåst och snöat idag. Så kände att jag var tvungen att ta tillfället i akt för pulkåkning. Tänk om den är borta imorgon liksom. William han tjatade om pulka hela tiden. Men var ju tvungen att vänta in Danne för Wilda sov. Sen bar de ut. Kan ju säga att vi var ensamma ute med pulka. HAHA!! Klockan var ju ändå åtta och dom flesta barn sov eller satt väl i pyjamas. Men icke William. Han åkte rally i pulkan. En timme var vi ute sen tyckte jag att de var dax att gå in så han kom i säng. Är ju dagis imorgon. Fan vi älskar båda två snö och hade kunnat stanna ute halva natten. Helt orörd snö de är FINT de.

image26

Wildis

Wilda hon hade de mysigt i vagnen

image25

VÅR

Älska älska älska!!! Solen som skinner och man känner värmen...

Igår i de fina vädret så cyklade jag och William till affären. Blev inspererad av dig Linda :) Tog så klart affären som låg på andra sidan stan så tog ca en timme att cykla dig. Upp och ner var de oxå. Tycker de är mest upp i denna stan. Inga dåliga backar heller. Men men.. Iaf när vi cyklade hem sen så stannade vi på lekplatsen en timme oxå. Ville inte cykla hem. Ville bara vara ute. Men fick ge mig när William hade bajsat...haha!

Idag åkte vi till skogen i morse. Gick tipsrunda och lekte på lekplatsen. Fikade även lite. Så smart som jag e så är de klart att de är alla rätt på rundan... Fan ska kolla om dom lagt upp rätta raden än. De hade dom. Hmm..okej fem små rätt blev de iaf. Skilje uppgiften gissade jag på  236 de var 1092. Inte illa att kunna gissa så fel. De var ett påslakan med döskallar så skulle man gissa hur många döskallar där var på.
Har städat hela lägenheten idag oxå. Fan vad duktigt av mig! Torkat golven och så! En guld medalj till mig. Tackar tackar.

Nu ska jag sätta mig bekvämt och slå en pling till lilla snutte gumman. Se om hon har tid att prata bort en timme eller nått :)

image24

Wilda rör sig uppåt

De regande lite när jag och Annika gick in till stan för att hämta Maja i skolan. Stannade sen kvar i parken och lekte. Då tittade solen fram och de var riktigt härligt. William och Maja gungade och tyckte de var jätte roligt. Wilda fick oxå gungat lite. Lucas han somnade dock så han fick ligga i vagnen. Åkte lite kana oxå men sen tyckte Wilda att de var för tråkigt att sitta i vagnen. Så vi fick börja bege oss hemåt. Hon blev lycklig när vi kom hem till Annika och co. Fick hon komma ner på golvet och röra sig. Vem vill sitta stilla i vagnen när man kan upptäcka världen. Längtar tills de blir vår så hon kan vara ute och röra på sig. Då kommer de bli mycket lekplats. Vid fem begav vi oss hem. Skulle ju laga middag och äta den. Sen så skulle ju William städa upp på sitt rum innan bolibompa oxå. När jag stod och gjorde maten sa jag till honom att du kan ju gå in och städa rummet nu så har du de gjort och kan sätta dig i soffan och kolla tv efter maten. Chokad blev jag när han gick in på rummet och stängde dörren efter sig och började städa. Stolt mamma :) Så DUKTIG kille. Fick hjälpa honom på slutet men vad gör de.
Wilda hon har lärt sig att ta sig upp i Williams säng idag. Farligt, farligt! Undra hur många gånger hon ska trilla ner där ifrån. Hon försöker komma upp i soffan oxå men når inte riktigt upp med benet och tacka gudarna för de. Tog en bild på henne när hon satt i Williams säng och skrev: VARNING!! Nu tar jag mig inte bara framåt utan även uppåt. och så skickade jag till Danne :)
Nähä vad ska jag hitta på nu. Hmm byta till mjukis kläder och sen inta soffan. De låter toppen..

Droppar

De var ju sååå fint väder när jag gick upp imorse. Nu regnar de..snyft!! Hoppas de blir finare sen när vi ska ut och leka.

Pyse kväll

Efter lämnat William på dagis idag så promenerade jag, Anniká och våra små in till bibliteket. Wilda hon tyckte de var super skoj. Där kunde hon gå och krypa runt ju. Lånade en hel hög med böcker till William och sen fikade vi. Sen fortsatte vi kolla böcker. Hittade två till mig själv oxå. 2½h var vi där. Tiden den bara sprang iväg. Men skoj var de och de ska vi göra om. Skönt att komma ut och promenixa lite oxå.
Efter hämtat William så blev de lite lekplats och sen hem och fixa middag.
Jag stack och tränade vid sju så la Danne barnen. Satt en lång stund i ång bastun och njöt efteråt. Härligt härligt!! Fick sen köra som en idiot hem och lösa av Danne. Han skulle iväg och träna fotboll nämligen. Så nu sitter jag här igen med tvn som sällskap...

Herregud

Måste bara berätta asså... Som ni säkert vet eller fattat så tycker jag att små barn och sötsaker, grejor med mycket socker i, inte går ihop. Varför ska dom få sånt när dom blir lika lyckliga av att få frukt och dylikt? En macka tex. Barnen kommer komma på de senare ändå ju så varför trycka dom fula med socker redan vid ett två? Tycker föräldrarna att de är roligt när barnen äter sötsaker eller vad e de som lockar med att ge dom de? De e ju inte direkt att barnen springer fram till godis hyllan i affären om dom aldrig fått smaka de innan. Mitt barn äter inte mat. Fast  lite godis eller nått sånt funkar kanon..HALLÅ??? Vad fan e folk dumma i huvudet eller? Hört talas om alla rapporter om överviktiga barn? Hmm... Bara för ditt barn inte är tjockt nu så säger inte de att de inte blir de när de kommer upp i åldern. Man vet ju själv. Har man fått smak på de söta så är de svårt att sluta. Sockerberoende!!!!!!!!
De gör mig så förbanad att se alla desssa föräldrar med noll i huvudet!!
De som fick mig att tänka på detta. Som jag nu skulle börja berätta om var en mamma på öppna förskolan. Hon har en dotter som är lite över ett. Första gången hon kom så satt flickan och sög på en napp flaska med nyponsoppa i. Nyponsoppa som är fullt med socker i. Ännu värre för tänderna oxå när dom får de i nappflaska så dom sitter och suger på hela tiden. Sen idag så frågade en mamma vad de var dottern hade i sin mugg. O´boy var de denna gången. Som typ oxå bara består av socker ju. Nä hennes dotter drack ju inte mjölk så då fick de bli o´boy istället... Amen snälla dumma idiot!!!!!!!!!!!!!!!

2300

Ja 2300 personer var de som hade sökt jobbet..haha Är de så många som vill ha jobb? Jaja iaf jag tyckte de gick bra. Inget som jag kunde eller ha ha sagt annorlunda. Så får se hur de blir. Skulle få besked i slutet på mars, början av april. Var faktiskt min första jobb intervju. De kom jag på när jag gick där ifrån. De avr två trevliga killar, herrar, män...ja vad man nu säger. Inget stelt eller så.

Mamma och Urban kommer upp idag så ska gå på bio ikväll. Fast nu när vi hämtat William på dagis så ska vi iväg och spela badminton. Har inte varit och spelat sen innan William föddes. Då spelade vi en gång i veckan typ. De är jävligt roligt. Svettig blir man :)

Får göra mig och Wilda redo för avfärd. Packa väskan och ta fram rackena... Wilda hon slog rekord idag igen 18 steg idag :)

Skit

Ja de gick som jag trodde på vägningen...hade gått upp. De var med riktigt tunga steg man gick fram och upp på vågen. Så nära man var men nu så långt bort. Måste verkligen ta mig i kragen. Danne har lovat att bli hård mot mig igen så jag sköter mig. Tur man har honom som håller rätt på en.
Med en sån dålig start på veckan så lär de väl bara gå utför. Känns inte som de kommer gå vägen imorgon på intervjun. Ja och så var de barnen...hmm precis. Har man inte barn så ska man skaffa och inget av de gillar dom.

Fick iaf mycket roligt på busfabriken. Wilda hon älskade de. Kröp runt som en dåre där. William han sprang upp och ner hela tiden. Var trötta efter tre timmars lek. Barnen och jag somnade gott när vi kom hem. Sov i 1½h och de var skönt. Behövde de efter en så tidig morgon.

Måste släng mig i soffan en stund innan sängen..

Önskar mig själv lycka till imorgon i och med att ingen annan verkar bry sig ;)

Tidig morgon

Ja usch redan tjugo i sex ville Wilda upp. William vaknar då med ju så de var bara att palla sig upp. Satte mig i soffan och läste tidningen. Ska hoppa in i duschen nu och sen blir de frukost...

Ont i halsen

Jaha då har man fått ont i halsen igen. Fan fan fan!! Känns som de ligger nått och lurar i kroppen oxå. Får hoppas de har dragit vidare tills imorgon så de inte blir nått. Jag som skulle träna imorgon. Inte tränat på hela veckan nu ju. Är de inte jag som mått lite rasligt så är de barnen. Inte ordning och  reda alls.
Vägning imorgon. Blir de stjärna och nyckelring?? Haha skulle ju inte tro de va!!! Inte ens de har funkat denna veckan..bara skitit sig! Typiskt oxå när jag var så nära...men men. Eller de är inte bara men men. En hård jävla smäll borde jag ha. För helvete de gällde ett halvt kilo. Kunde jag då inte gett 110% och fixat de då. Får hålla mina tummar att de inte är kilon jag gått upp imorgon. Känns nästan så.

Gick in till stan idag.  Kände att vi behövde komma ut och få frisk luft. Gick förbi Annika så hon och Maja kom ner er runda. Så William och Maja fick gungat lite. Sen påromenerade jag vidare och var lagom frame när Dannes bår kom in. Så åkte vi bil hem ;) In en runda om affären oxå... Haha William la sig innan för dörrarna och stor bölade. Jag gick bara vidare så då blev han lite skraj och reste sig. Men han bölade hela tiden i affären. Inte tyst utan riktigt ordentligt. Alla bara tittade men vem hade inte gjort de. Jag stressade inte för de.  Sånt stressar inte upp mig. Alla barn har ju dåliga dagar. Var en gubbe som sa till mig när vi gick ut sen att de e bra låt han bara hålla på så han inte lär sig att han kan göra som han vill. Alla vet vi ju att de går över. :)
När jag gick in till stan går jag förbi ett slakteri. Stängde för ett halv år sen så dom slaktar inte där men iaf. Stod en skylt hästar och en pil. Usch de kändes i magen kan jag säga... Fick börja tänka på nått annat. Sånt man inte vill se liksom.

Imorgon ska vi åka till busfabriken efter jag vägt mig. Så barnen ska få leka av sig. Behövs nu efter en vecka hemma i lugn och ro. Där e verkligen jätte skoj. Även för oss föräldrar som oxå får leka...hihi!

Wilda hos slog rekordet från igår. Hela 14 steg tog hon idag. Hade nog blivit nått till om inte soffan kommit. Hon står hela tiden typ. Kör sina rundor runt bordet..haha

William och mormor ska på cykel tur.  Visst ser hon ut som en mormor..haha ;)
image23

Badat

Igår var de spel kväll. De gick rent åt helvete för min del. Förlorade i allt. Vet inte vad de var. Tror att de var korten som hade något emot mig. Men de var roligt ändå. Nästa gång ska jag vara bättre vän med korten.

Igår var dagen då jag sa upp mig från mitt jobb. Tråkigt att behöva säga upp sig från en fast anställning men fanns inte så mycket val ju. Personal samordnaren där är så underbar. Verkligen lätt att ha och göra med och så. Många garv har man fått när man pratat med henne under åren. Hon skulle prata gott om mig till dom som har hand om båtarna här uppe. Fast dom behöver ingen just nu men om de är så att dom behöver senare. Jobb på båtarna hade ju varit de bästa, bästa betalt ju. Halv timme efter jag skickat iväg mailet om uppsägningen så ringde mobilen. Ska på intervju på tisdag :) Inte på båtarna dock. Får se om de kan bli nått. Var många dom skulle intervju. Inget dröm jobb och egentligen inget jag så direkt vill ha. Men va fan de e ju ett jobb och de kommer lön på mitt konto ;) Får se vad som händer, inte lönt att spekulera än. Men så komiskt att jag precis sagt upp mig så ringer dom..

Var och badade i morse med Wilda. Svärmor passade William. Han e frisk nu men onödigt att gå och bada med honom nu så han blir sjuk igen. Han får bada nästa lördag. Fick med mig lite mat sen när jag hämtade honom så jag slapp laga lunch..lyx!! Möte en tant precis när jag kom ut. Hon frågade hur gammal William var. Hon hade nämligen ett barnbarn som var två år. Jag kan tycka sånt är hemsk. Där kom hon med käpp och hankade sig fram. Hon kommer ju aldrig kunna direkt leka med sitt barnbarn. Som min och Dannes föräldrar dom orkar ju busa och ha sig med barnen. Men många som tänker på karriär och så först nu för tiden kanske..inte så insatt i de. Men jag tycker de är så synd... Men alla tycker vi olika. Folk får göra som dom vill..

Ikväll blir de melodfestivalen. Daniel han jobbar så blir i min ensamhet. Men han är hemma vid åtta nio så de är lugnt. Blir nog en tidig kväll i kväll.
Får väl hitta på nått nu. Är så fint väder så funderar på hur barnen mår. Om vi ska våga oss ut utan att bli sjuka. Jaja   nått kommer vi väl på att göra. Får åka och hälsa på någon annars

Sakna båten och så klart snyggingen i arbetskläderna :)

Ett, två, tre

Glömt att berätta att Wilda hon tar några steg nu utan hålla i nått. Sex steg är de som vi sett som mest. Men kommer mer när som. Hon bara släpper bordet och går rakt ut på golvet. Pang så hamnar hon på rumpan eller så trillar hon framåt och tar emot med händerna. Hon vill så gärna...är så sött när hon försöker.
William han kan räkna till tre nu och gör de gärna hela tiden. På kvällarna när han ska sova ligger han och räknar på fingrarna..haha Lika roligt varje gång dom lär sig nått nytt.
Inte hänt så mycket på sistone. William har ju varit sjuk så bara varit hemma och försöka kurera. Fotografen var här idag och lämnade fotona vi beställt. Vi blev super nöjda. Roligt att ha ju. Tänkte vi skulle fota igen i sommar. Utomhus denna gången. På någon lekplats eller nått typ. Får åka iväg och köpa ramar någon dag så man får upp fotona. Någon som sett en ram där man kan sätta in många små? Annars får jag sätta dom som ett kollage. Beställde ett stort på oss fyra oxå. Ego vi e..haha!! Gillar inte att vara ego men ibland kan de vara trevligt att ha.
Ska springa ner en trappa till svärfar nu. Sen soff läge :)

image20

Wilda kom till världen

Ja i fredags natt kom vår lilla prinsessa till världen.
Kände inte ett dugg på hela fredagen. Sprang på väla på förrmiddagen med Josefin och sen var jag en runda hos Dannes bror och snacka lite skit. Var hemma runt sju på kvällen och då vara de bara att lägga William och sen satte jag mig vid datan. Låg en stund på soffan och kollade talang finalen oxå. Vid halv nio spännde magen sig lite, men mycket lite. Höll på i 20 minuter ca. Sen kom de inte mer. Halv tolv kom Danne hem och precis när han satte nyklen i låset så släckte jag min lampa för att sova. Han sa att han bara skulle sitta vid datan en stund och sen komma in och lägga sig. Thugo i tolv så kom första värken, oj tänkte jag. Kom regelbundet direkt, var 10minut. Efter tre värkar kallade jag på Danne så han kom in och la sig. Var uppe och gick ibland för de kändes bättre sen tillbax till sängen igen. Försökte packa ihop väskan...haha nä de var inte packad. Tänkte att detta kommer nog hålla på hela natten så kanske imorgon är de dax. Hoppade in en runda i duschen oxå för att slippa göra de sen. Barnvakten,. Dannes syster då, tänkte vi att de var inte lönt att ringa än. Tråkigt för henne att sova på vår soffa hela natten ju. Men vid kvart över ett kände jag att de var nog bäst att ringa ändå för värkarna trappade snabbt ner i minuter. Men inget svar fick vi när vi ringde henne så till slut fick vi ringa Dannes mamma. Så hon fick slänga sig i en taxi, hade varit hos grannen och druckit lita vin. Ringde även förlossningen och sa att jag hade tre minuter mellan värkarna. Dom tyckte att jag själv skulle bestäma om jag ville komma in. Mellan värkarna var jag inne på Williams rum och letade runt i lådorna efter bebis kläder. Så fort jag kände att en värk var på G så snabbt ut fär ifrån och stänga dörren..haha. Iaf lite i två lämnade vi hemmet och åkte mot förlossningen. Väl inne på akuten, får ta hissen där ifrån på natten upp till förlossningen, så fick jag en jätte värk och hängde mig på en stol och brölade..hehe. Fart blev de på akutpersonalen och snart låg jag på en bår. Två ambulansmän åkte med oss upp. Trevliga grabbar.. När dom rullar ut mig från hissen och ska köra iväg mig till ett rum säger jag -Jag vill ha med sunds utsikt. Hahah vem tänker på när man ligger i värkar och ska födda barn om inte jag?! Hehe.. Dom sa till mig att jag fick med sund utsikt men att de var så mörkt att jag inte såg nått nu ändå. Fan vad lurad jag blev för de var samma förlossningsrum som jag födde William på. De är inte med sund utsikt utan upp mot en jävla tråkig gata... Men de såg jag ju inte förrän långt senare. Iaf så skulle jag från båren till sängen. Precis när jag flyttat över så känner jag en krystvärk. Dom känner och jag var fullt öppen...JIPPY!! Tio över två blev vi inskrivna på förlossningen. Tjugo över två började jag krysta och halv tre var världens finaste prinsessa född. Från första värk till hon var ute tog de 2h 50minuter...de kan vi kalla att de gick fort. Jag fick känna hur de kändes att fördda ett barn. Var ju rätt väck sist ju..hehe. Kände hur jag tryckte ut huvudet och sen kroppen i nästa värk. SÅ HÄFTIGT. Nu förstår jag dom som säger att smärtan försvinner så fort barnet är ute. De går bara inte att beskriva hur underbart de var. Är glad jag fick känna de. Stannde i två dagar på egenvården så att ammningen kom igång. Nu är vi hemma och alla mår super. William är såå stolt över sin syster. Inte de minsta svartis. Ska bädda om henne och ge henne sin napp. Klappa på huvudet, lite farligt dock för han förstår ju inte än hur hårdhänt han är.

Nu är vi fyra och oj vad underbart

2juni klockan 02.30 föddes hon och vägde 4185g och var 52cm lång!!

Min underbara prinsessa som hade så bråttom ut till världen!!
image19

William kom till världen

Allt började natten mellan fredag och lördag då satte värkarna igång. Kom var 20 minut så de var inte så farligt men man sov ju inte så jätte bra. Under lördagen så började dom komma tättare. Var hos Dannes bror och hans familj för Danne jobbade och han ville inte att jag skulle sitta hemma själv ifall att de skulle hända nått. Klockade värkana där på kvällen och då pendlade dom mellan 5-10 minuter. Åkte hem sen när Danne kommit hem och skulle försöka sova men nix pix. Varje gång de kom en värk så var jag tvungen att resa mig upp för de gjorde så ont. Halv tre på natten ringde vi förlossningen för att höra. Ta två panodil och försök sova sa hon, yeah right! Två panodil åkte ner i magen och sen upp igen. Danne somnade till sist och jag vankade av och ann i lägenheten. Kunde värken ligga eller sitta för då gjorde de så ont. Hört att duscha skulle vara bra. Massera magen med strålen så de försökte jag. Visst de var skönt men efter en kvart var de för jobbigt att bara stå stilla så ut från duschen och fortsätta vanka av och ann. Nu kom värkarna var 5 minut. Dom sa på förlossningen att vi skulle ringa när dom kom regelbundet var 4 minut. Vid halv sju snåret började dom krypa ner till fyra minuter, ÄNTLIGEN efter alla timmars vankande. Halv åtta ringde jag förlossningen igen och dom sa att jag skulle ta en lång frukost och sen komma in. Jippy jag skulle få föda barn. Väkte Danne och sa att nu ska vi äta och sen gå till sjukan. Fick i mig en leverpastej macka, wow. Var på förlossningen vid kvart i nio. Promenerade dit och direkt när vi satte fötterna innanför dörrarna på sjukan så försvann värkarna. Haha!! Men dom gjorde ultraljud och kände på mig. Var öppen 2 cm så fick stanna kvar. Danne fick gå hem igen och hämta den omtalade väskan. Dom skickade sen ut oss att gå en timme, uhh de var jobbigt när de kom en värk. Sen var de lunch, en liten tugga på en potatis var de jag fick i mig. Hmm inte sovit på en dygn och knappt ätit något, inte de bästa förutsättningarna. Fick lägga mig i ett varmt bad för de skulle tydligen hjälpa. Låg där i tre timmar, så härligt för där kunde man verkligen slappna av mellan värkarna. Dom kände på mig igen efter badet och då var jag öppen 3 cm, lite knäckt blev man då. 1 cm på 7 timmar. Dom tyckte vi skulle ut och gå i två timmar. Therees som skulle filma åkte hem så skulle vi ringa när de hände nått mer. Ut gick vi men kom inte långt. Hela tiden kom de värkar och jag hängde på allt möjligt när dom kom. Aj aj aj vad de gjorde ont. Vi vände och bestämde att vi skulle gå hem en runda i stället. När vi kom hem så försökte jag lägga mig men de gick inte. Hängde på en stol i vardagsrummet men de gick verkligen inte de gjorde ju så ont. Danne fick ringa taxi för pallade inte gå tillbax. Dom bestämde att jag skulle få några piller så jag skulle kunna sova för dom ville inte sätta värkstimulerande dropp när jag inte sovit på 1½ dygn. In med pillerna och vid åtta somnade jag in. Vaknade igen vid tio. Två timmat är bättre än ingent ju. Danne fick sovit lite då han med. Halv tolv stack barnmorskan hål på hinnan så att vattnet gick och sen satte hon värkstimulerande och närings dropp. Klockan slog tolv, jaha de blev ingen fin farsdag present till Danne. Fick börja använda lustgasen oxå, hallelulja! Ingen fylla på nio månader och så andas in den, haha. På lyret blev man direkt. Halv tre kom farbror doktor och satte ryggmärjs bedövning. Den som jag alltid sagt att jag aldrig i livet skulle ha. Så underbart de blev sen. Tjuogo över fem på morgonen kände hon på mig igen och då var jag öppen 5 cm, de var hårt att höra. Hade ju snart varit där ett dygn och bara öppnat mig 3 cm sen vi kom in. Vid sju hade dom byte och då kände den nya barnmorskan och då var jag öppen HELT. Tårarna sprutade på både mig och Danne, en hel dag och en hel natt hade jag legat i smärtor och nu äntligen var de dax. Vi ringde Therees och hon kom. Vårt eget lilla film team :) Jag trodde de skulle gå snabbt nu men tji fick jag. Inte förrän nio började jag krysta. Två långa timmar och inte fick jag använda lustgasen mer och dom sprutade inte in mer bedövning i ryggen, snyft. Nu var jag tvungen att klara de här utan bedövning. De gjorde fruktansvärt ont och mina krafter började ta slut. Hela kroppen skakde och jag fick panik. Jag pallade verkligen inte mer. Till slut fick doktorn komma och hjälpa till med sug klocka. 10.07 var underbarnet äntligen ute och låg på min mage. Dom lyfte undan navelsträngen för att se vad de var för kön och hej och hå där hängde en liten snopp. Så fel jag haft hela tiden då! Danne klippte navelsträngen och ut kom moderkakan. Fick sy mig med tre stygn. Sen fick vi en fin bricka med mackor och päron cider att skåla i.
Tillbringade tre dagarn på egenvården för att få igång amminingen sen åkte vi hem. Allt funkar kanon nu och han är så underbar. Mina två prinsar ligger nu tillsammans i sängen och sover. Min familj! Ja äntligen har jag min lilla familj och den kommer jag vårda ömt!!
Måndagen den 14 november kom William ut vägde 3894g och var 51cm lång.

De var verkligen en upplevelse att föda barn, synd bara att de skulle ta sån lång tid och göra så ont. Men han kom ju till världen och gud vad jag är lycklig!

 Ont som fan hade man..   men de var han värd!!

Får tårar i ögonen varje gång jag läser...vad är större än att föda barn? INGET!!

Hosta

William har haft feber i natt så han är hemma från dagis idag. Men nu har han ingen feber så kommer den inte tillbax så blir de dagis imorgon för honom. Pigg som sören e han... Alla fyra hostar och är förkylda. Skyller de på detta jävla väder som skiftar friskt fram och tillbax. Ena dagen är de vår och nästa så är de fruset när man kommer upp på morgonen..jaja.

Tvätten kallar på oss. Bara sängkläder kvar sen färdiga med de.. :)

Saknar gravid magen..image16


YES!!

Var och vägde mig i morse. 1,1 hade jag gått ner :)   0,2 ner till och jag har en stjärna, 0,5 ner så har jag nått mitt 10% mål. Fan de måste jag ta nästa vecka. Iaf stjärnan!! Bara att kämpa på.

Barnen sover..

Ja nu sover barnen gott. Wilda var lite grinig när hon skulle somna så får se om hon vaknar nått igen. William han har lite feber. Hoppas den är borta imorgon.
Sitter här med ett JÄTTE MEGA sug efter godis. Tur jag e själv hemma så jag inte kan åka och handla ;) Får äta lite popcorn isället.

Usch...

Upp tidigt igår och åka till badet. Barnen lika lyckliga som vanligt av att komma dit. Ny termin som startade så var lite nya ansikten. Lite fler än vad vi varit innan oxå. Sen hem och göra lasange..mums fan vad de är gott!! Danne åkte och spelade fotbolls cup. Jag passade på att röja lite. Sen kom Li och drack lite kaffe. Hon hade varit i stan och klippt sig. Skit snyggt. Sen kom mannen hennes, sen Martin och till sist Danne. Tur jag hade röjt..haha
Ut på kvällen och käkade med Ida och My. Var mycket najs. God bergtunga med hummersås och potatismos. Några glas vin slank ner oxå. Hade ju tagit några drinkar hos My innan så man var ju redan på G. Liten efterrätt tog jag oxå. Mjölkchoklad brylé...den var underbar. Allt med choklad e underbart ;) En runda till pianobaren för en drink och sen vidare till Harrys. Där stannade vi sen hela kvällen. Med alkohol i kroppen så är man ju grym på dansgolvet..haha så klart gjorde jag en Jenny. Upp och dansade på högtalare...fast de var inte de men typ samma höjd. Jag behöll dock kläderna på mig ;) Vid fyra kände vi att de var dax för hemfärd. Men först en korv hos pölsemannen. Hade bara tagit med mig lägenhets nyckeln så när jag känner på dörren in till trapphuset så var de låst. Ingen mobil hade jag med mig heller. Nähä vad fan skulle jag göra tjugo över fyra på morgonen. Vandrade av och an utaför. Kände på dörren x-antal gånger, precis som den bara skulle låsa upp sig. Ser plötsligt att tanten som bor längst ner är vaken så knackar lite på fönstret så kommer hon ut och öppnade. Hon kunde inte sova så hon letade recept sa hon. Vilken tur jag hade. Fast när jag kommit upp så hörde jag dörren där nere och då kom tidningsbäraren så jag hade ju kommit in ändå. Slängde av mig kläderna och somnade direkt i soffan. Vill inte sova vid barnen när jag har druckit. Får inte Danne heller göra. Brukar jaga ut honom från sovrummet när han kommer hem efter en utekväll. Var precis lagom full igår..kändes toppen. När Danne och barnen gick upp vid halv åtta så flyttade jag in i sängen. Var ändå uppe vid tio..snurrade bra i huvudet. En vända med huvudet i toan så blev de lite bättre. Danne skulle varit ledig hela dagen men fick åka och jobba vid två och jobbar hela kvällen...blä! Jag som tänkt ligga hemma och vara bakis och bli omhändertagen. Men jag och barnen klarar oss fint. Nu har jag ju piggnat till men längtar ändå till kvällen så jag bara kan lägga mig på soffan och glo på tv.
Nä får gå och se om där finns nått vi kan äta till middag. Får väl bli sån idag oxå..

RSS 2.0